Join Thrive - a new and original content series designed to help you grow!

KONSTEN ATT SKAPA MAGISK KUNDSERVICE

Date

7/10/2020   1:00 AM

Price

Gratis

Målgrupp

Befintliga och potentiella kunder som inte ännu användar SuperOffice Service.

Praktisk info

Seminariet pågår i 90 minuter. Du sitter er vid din PC och följer seminariet via Webex. Länken till seminariet med information om inlogging skickas några dagar i förväg via e-post.

VILL DU VARA MED OCH UTFORSKA FRAMTIDENS KUNDSERVICE?

Vad ska digitaliseras och vad ska humaniseras? Vilka trender ser vi 2020 och framåt? Hur kan man på et smart sätt använd teknologi för at skapa et större kundvärde? Vad vinner du på at gå i kundens skor? Hur kan du göra livet radikalt bätre för dina kunder och samtidigt skapa hörge ROI?

Tillsammans med David Ståhlberg som är en av Sveriges främsta digitala rådgivare kommer vi djupdyka i ämnet den 10 juni kl. 9.00 -10.30.

Vi kommer ta en kort fikapaus under eventet, så du som deltar kommer få en värdecheck på kaffe och bulle från Pressbyrån skickad till din mobiltelefon.

Anmäl dig här

Inspirationsteamet

David Ståhlberg
David är en av Sveriges främsta experter kring hur du digitaliserar med kunden och värdeskapandet i fokus. Framtidens kundservice och bemötande har aldrig varit viktigare än nu. Med djupa insikter från näringslivet och med en inspirerande ärlighet kring vad digitaliseringen kan innebära navigerar han i landskapet kring hur förändring, ledarskap och teknologi förenas. David tar ständigt pulsen på de senaste trenderna och kommer ge dig verktyg för att agera på dessa komplexa frågor i ditt företag.

Mikael Månsson
Mikael är vår kundservice-expert som har hjälpt många av våra kunder att skapa lösningar som gör att de kan ge sina kunder maximal servicegrad. Med sin gedigna erfarenhet kan Mikael navigera mellan såväl enkla som komplexa utmaningar och se helheten kopplat till kundresan. Kundservice handlar om så mycket mer än bara en supportavdelning som hanterar ärenden. Mikaels förmåga att knyta ihop helikopterperspektivet kring hur kundservice genomsyrar alla delar på företaget med tekniskt effektiva lösningar gör Mikael till personen du definitivt vill ska vara invloverad i ditt projekt.